Які документи необхідно подати в податкову для реєстрації РРО?

Для реєстрації РРО суб’єкт господарювання подає до органу державної фіскальної служби:

– заяву про реєстрацію РРО за формою N 1-РРО (додаток 1) (далі – реєстраційна заява);

– копію документа, що підтверджує факт купівлі або безоплатного отримання РРО у власність, іншого документа, що підтверджує право власності або користування РРО;

– копію документа на право власності або іншого документа, що дає право на розміщення господарської одиниці, де буде використовуватися РРО;

– копію договору суб’єкта господарювання з ЦСО про технічне обслуговування та ремонт РРО.

Реєстраційна заява має бути підписана керівником суб’єкта господарювання або фізичною особою – підприємцем із зазначенням дати подання. Усі розділи реєстраційної заяви підлягають обов’язковому заповненню.

Копії документів засвідчуються підписом керівника суб’єкта господарювання або особистим підписом фізичної особи – підприємця.

У разі подання реєстраційної заяви в паперовому вигляді суб’єктом господарювання пред’являються оригінали відповідних документів.

При поданні реєстраційної заяви в електронному вигляді оригінали таких документів пред’являються державної фіскальної служби разом із довідкою ЦСО про опломбування РРО та актом введення в експлуатацію.

Оригінали документів, крім реєстраційної заяви, повертаються суб’єкту господарювання, копії залишаються в державної фіскальної служби.

І головне, щоб не помилитися при обранні реєстратора розрахункових операцій, дозволеного до використання, варто скористатися Державним реєстром реєстраторів розрахункових операцій (затверджений наказом ДФС України № 362 від 11.12.14 року), який знаходиться на офіційному сайті ДФС України за посиланням http://sfs.gov.ua/dovidniki–reestri–perelik/reestri/94957.html.

 

 

Начальник  ОДПІ                                         Л.В.Серебрянська

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

40 + = 42