Юність і молодість – особливий стан душі!

 

День молоді — свято України. Свято встановлене «На підтримку ініціативи молодіжних об’єднань і організацій України».

Цьогоріч на Сокирянщині молодіжне свято відбулося в новому форматі за ініціативи відділу у справах сім’ї, молоді та спорту  спільно відділом освіти управління освіти молоді та спорту райдержадміністрації, районною громадською організацією «Братське плече» в рамках Всеукраїнської акції «Відповідальність починається з мене!».  Діти, юнаки та дівчата, звідусіль йшли до центральної площі міста Сокиряни аби взяти участь у велопробізі «За мир! За здоровий спосіб життя!». Вони прийшли, щоб заявити на ввесь світ, що бажають жити в ЄДИНІЙ ЄВРОПЕЙСЬКІЙ ДЕМОКРАТИЧНІЙ ДЕРЖАВІ!  А понад усе прагнуть МИРУ!!!

Турбота про молоде покоління є важливою частиною для влади та громадськості. Сьогодні  найактивніших представників молоді  району вітала керівник апарату районної державної адміністрації Алла Серебрянська  вона закликала присутніх не бути байдужими до ситуації, що відбувається в країні та привітала присутніх з Днем молоді.

Голова районної громадської організації «Братське плече» Тарас Гайдей разом з побратимами, які щойно повернулися зі сходу у відпустку Олександром Клейноцьким, Олегом Малигою, Віктором Загродським та Володимирем Столокою  прийшли підтримати молодь.

Наразі в своєму виступі Т. Гайдей зазначив: «Ми маємо бути патріотами своєї країни. Так склалося, що сьогодні – маємо боронити нашу  Україну. Зараз всі вчимося бути патріотами. Патріотами  своєї справи, свого  міста  чи села, своєї країни.  Дорогу долає, той хто іде. Думаю, що ви вже встали на цей шлях і вибір лише за вами. Цінуйте мирне сьогодення – воно дається ціною життя !»

Нам треба бути сильними, в своєму виступі зазначив Олексндр Клейноцький, щоб захищати свою країну. Це наша земля і ми змусимо ворога залишити її. Ми показали, що армія наша може самоорганізуватися і стати однією з кращих, бо там зібралися хлопці близькі по духу, сміливі та мужні. Зараз у нас більше можливостей знайомитися з історією своєї країни і ті героїчні подвиги, що знайшли місце в ній, мають надихати кожного –  бути відданим до останнього подиху Батьківщині.

Колона велосипедистів о 10 годині старувала від Центральної площі  і рушила за маршрутом  вулицями міста.  Учасників велопробігу вітали  Сокирянці та учасники дорожнього руху.  У велопробізі «За мир! За здоровий спосіб життя!» взяли участь діти, юнаки та дівчата Сокирянської гімназії, ЗОШ І-ІІІ ст. №1 м. Сокиряни, ЗОШ І-ІІІ ст. с Коболчин, ЗОШ І-ІІІ ст. с . Гвіздівці, вчителі фізичної культури – Любов Космачук, Орися Ярощук та Олександр Остапенко, керівник туристичного гуртка РЦТДЮ  Ірина Шкварун, педагог – організатор Ольга Сидяченко.

Відтак о 12 годині  на спортивному майданчику відбулася гра з  жіночого піонерболу. Змагалися  збірні команди  м. Сокиряни:

«Штурм» – Ірина Шкварун, Тетяна Корчева-Шородок, Ольга Сідяченко, Юлія Орчакова, Єлизавета Кувіла;

«Патріоти» – Ніна Погребняк, Валентина Маковійчук, Катерина Смеричинська, Анастасія Басюк, Тетяна Пленгей;

«Олімпус», ЗОШ І-ІІІ ст. с. Михалкове – Ольга Сатторова, Мар’яна Божинська, Анастасія Грамчук, Віталіна Білоткач, Діана Ярова.

Відбулося 8 ігор. Перемогу здобула команда «Штурм». Капітан команди Ірина Шкварун.  Команді переможцю вручено грамоту районної державної адміністрації.  За волю до перемоги отримали вітання команди «Олімпус» та «Патріоти».

Щиру подяку висловлюю судді турніру Любові Космачук яка безкоштовно обслуговували змагання; за  сприяння участі збірної команди «Олімпус», Леоніду Куманю – сільському голові с. Михалкове, адміністраціям ЗОШ І-ІІІ ст. с. Коболчин та Гвіздівці за сприяння в участі у велопробізі;  за сприяння в забезпеченні дотримання громадського порядку під час проведення зазначених заходів   начальника Сокирянського РВ УМВС України в Чернівецькій області   Вячеславу Москаленко   дільничним інспекторам Роману Герасимчуку та Сергієві Місюрку,  за супровід та чергування карети швидкої допомоги – виконуючій обов’язки головного лікаря ЦРЛ Мельничук Олені Іванівні,  всім хто був разом з нами.

Юність і молодість – це не тільки прекрасні періоди в житті кожної людини, але ще й особливий стан душі.  З Днем молоді Вас, дорогі краяни!!! МИРУ! ДОБРА І ЗЛАГОДИ!

Валентина Маковійчук,

начальник відділу у справах

сім’ї, молоді та спорту

 

 

  1. район коментує:

    А де ж ваші спорцМЕНИ з спортивних дуже шкіл району? Все на школярах РиДиА виїжжає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

+ 21 = 28