Засідання районної творчої групи в дошкільному навчальному закладі № 2 «Барвінок» м. Сокиряни

У дошкільному навчальному закладі № 2 «Барвінок» 01.04.2014 року відбулося засідання районної творчої групи на тему «Використання інтерактивних технологій у навчально-виховному процесі дошкільного закладу» з метою розширення знань про інноваційні технології, допомоги педагогам зорієнтуватися у виборі інноваційних технологій для застосування їх у навчально-виховному процесі; формування уміння працювати групами, досягаючи спільного результату.

Участь у засіданні творчої групи взяло 11 вихователів із дитячих садків та навчально-виховних комплексів району.

Заняття із використанням інформаційно-комунікаційних технологій набувають іншого характеру та стилю, потребують нових методичних підходів.

Використання комп’ютера допомагає вихователю зробити заняття динамічним, насиченим, цільовим, яскравим, таким, що запам’ятовується надовго.

IMG_6435

Члени творчої групи розробили та обговорили рекомендації та пропозиції щодо впровадження інтерактивних методів та прийомів у роботі ДНЗ, НВК.

Мартинюк Інна Петрівна, вихователь ДНЗ №1 «Веселка» м. Сокиряни, презентувала свій досвід роботи на тему: «Використання спадщини В. Сухомлинського в екологічному вихованні дошкільників».

Гринчук Лариса Іванівна, вихователь ДНЗ «Барвінок» с. Ломачинці, ознайомила усіх з власним досвідом роботи з проблеми: «Використання нетрадиційних технік малювання у роботі з дітьми».

Вамеш Надія Іванівна, вихователь ДНЗ №2 «Барвінок» м. Сокиряни, презентувала свій досвід роботи «Екологія для малят».

Проведено семінар-практикум «Інноваційні оздоровчі технології» та навчальний тренінг «Використання нетрадиційних технік малювання у формуванні творчої особистості дитини» керівником творчої групи Кузик Мариною Миколаївною.

Усі присутні мали змогу переглянути фільм по даній темі, запропонований інструктором з фізкультури ДНЗ №2 «Барвінок» м. Сокиряни Отку Наталею Володимирівною.

Складність, багатогранність педагогічної діяльності є таким чинником, що розкриває простір для багатьох педагогічних технологій. Грамотний та творчо налаштований педагог завжди може знайти шляхи підвищення ефективності своєї роботи завдяки використанню новітніх технологій. Педагоги ДНЗ, НВК та члени творчої групи ознайомилися з виставкою методичної літератури, практичних матеріалів.

Після закінчення плідної роботи учасники засідання творчої групи роз’їхалися з бажанням «Крок за кроком» втілювати ідеї, підходи, розширювати знання про інноваційні технології, застосовувати їх у навчально-виховному процесі, поступово втілювати їх у власну практичну діяльність та працювати над покращенням використання інтерактивних технологій у навчально-виховному процесі дошкільного закладу.

IMG_6440

 

Керівник районної творчої групи – Кузик Марина Миколаївна,

вихователь-методист ДНЗ
№ 2 «Барвінок» м.Сокиряни

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 + 3 =