Заступник губернатора Василь Гостюк до ранку «гостював» на Сокирянщині
IMG_3516

Чи не вперше на Сокирянщині серед колишніх і нинішніх обласних можновладців, майже кожний житель не те що прізвище, а й в лице знає заступника голови ОДА Василя Гостюка. Останній активно лобіює інтереси замовників, прикриваючись благими намірами просування реформи децентралізації, побував, і навіть не раз, з лекторами чи не в кожному населеному пункті. Однак, майже кругом його зустрічають не надто гостинно,.. окрім Ломачинців. Тут 5 липня заступник губернатора «гостював» аж до ранку.

Після того, як депутати Ломачинецької сільської ради не побажали прислухатись до думки значної більшості своїх виборців і прийняти рішення про об’єднання з навколишніми селами у Василівську об’єднану громаду, а сільський голова Наталія Петрик  закрила пленарне засідання, кілька сот жителів села, серед яких були в основному жінки середнього і старшого віку, не бажали полишати приміщення ради та вимагали від сільських депутатів почути їх.

В той час як соціальними мережами ширились фейки, що у Ломачинцях, ніби, силоміць утримують журналістів та обласних посадовців, вони вільно ходили по вулиці та спілкувались з місцевими жителями. Навпаки ломачинчани просили заступника губернатора та інших представників області їхати додому, адже вже пізня година, однак вони добровільно залишались у Ломачинцях. Не мав вже як, напевно, пан заступник губернатора залишити на- призволяще ручних сільського голову та депутатів, які так справно виконують завдання. Тож і продовжив добровільно  свій робочий візит аж до самого ранку.