Жителі громади вимагають доріг відповідної якості

До Сокирянської міської ради звернулись жителі сіл Лопатів та Покровка стосовно незадовільного стану під’їзної дороги до населених пунктів. Люди висловлюють невдоволення якістю єдиної дороги, якою можна дістатись до центру громади – міста Сокиряни та інших населених пунктів Сокирянщини. Громадяни нарікають на те, що дорожнє покриття вкрите суцільними вибоїнами та не придатне для безпечного руху автотранспорту.

В ході особистої зустрічі з міським головою Василем Козаком та першим заступником міського голови Іваном Гангалом людям було роз’яснено, що дороги загального користування місцевого значення, в тому числі і зазначений відрізок автошляху, перебувають на балансі Чернівецької обласної державної адміністрації, відповідно як і кошти державного бюджету, передбачені на ці потреби. В кінці 2020 року профільним управлінням обласної державної адміністрації було проведено тендер і визначено підрядну організацію, яка буде обслуговувати під’їзні шляхи до населених пунктів громад Сокирянщини, Хотинщини та Кельменеччини. За результатом електронного аукціону право на поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання вказаних автомобільних доріг отримало товариство «ПБС». На ці потреби з державного бюджету спрямовано близько 59 мільйонів гривень.

Як зауважують громадяни та староста Шебутинецького старостинського округу, жодного разу ні представників товариства, ні їх техніки як і жодних робіт на під’їзних шляхах до сіл не проводилось.

Відтак, враховуючи той факт, що протягом 2021 року під’їзні шляхи до населених пунктів громади не обслуговувались ТОВ «ПБС» взагалі, з метою захисту прав та законних інтересів жителів Сокирянської громади, в тому числі сіл Лопатів та Покровка, міський голова Василь Козак вкотре звернувся до голови Чернівецької обласної державної адміністрації з вимогою вжити заходів негайного реагування аби товариство-підрядник почало виконувати взяті на себе зобов’язання з ремонту та утримання під’їзних шляхів до населених пунктів Сокирянської громади.