Живе в селі бібліотека

Днями бібліотека –філія с.Ожеве запросила гостей на відкриття оновленого приміщення установи.

На свято під назвою «Живе в селі бібліотека» прибули начальник відділу культури райдержадміністрації Раїса Горн, сільський голова Раїса Шевчук, директор місцевої школи Тамара Нігалатій, завідуюча дошкільним навчальним закладом Оксана Самараш, колеги із центральної районної та сільських бібліотек, читачі та друзі установи. Вони щиро привітали завідуючу бібліотекою Юлію Бабій   із цією подією.

Адже не так давно установа, яку вона очолює, знаходилася у досить неприглядному стані. З ініціативи відділу культури райдержадміністрації та за підтримки  сільського голови було здійснено ремонт, придбано нові меблі та комп»ютерну техніку, належним чином оформлено приміщення.

Саме про історію, працьовитих людей Ожевого йшлося у першій частині свята – краєзнавчому екскурсі «Село моє Ожевем зветься». Про його виникнення  розповіла вчитель школи, краєзнавець Наталія Гімплюк,. Про сучасне життя села  йшлося у виступі  сільського голови  Раїси Шевчук.

Приємно, що на святі звучали пісні у виконанні вокального ансамблю «Ожівчанка» будинку народної творчості та дозвілля (директор – Марія Дуднік), працівники та аматори якого тісно співпрацюють з бібліотекою.

На завершення свята завідуюча бібліотекою Юлія Бабій  ознайомила присутніх із історію та сьогоденням  установи,   яка функціонує в селі з 1948 року, а також  презентувала нову виставку  літератури та періодичних видань «Живи в віках, пркрасна Україно!».

Тож хочеться щиро порадіти, що ще одна установа культури у нашому районі стала сучасною та гарно оснащеною.

 

РАЇСА ГОРН, начальник відділу культури

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 + 1 =